Wednesday, 23 October 2013

DIY Prikbord
Een prikbord kan een kamer heel erg gezellig maken vind ik. Boven je bureau bijvoorbeeld, dat maakt het gezelliger. Zelf had ik eerst ook een prikbord, maar nu niet meer. Dit komt eigenlijk doordat ik geen plek meer weet waar hij kan, want er is geen ruimte, haha. Maar vandaag een diy voor een prikbord. Verwacht niet een heel groot prikbord hoor, het is een kleine die heel leuk in je kamer kan staan!


Dit zijn alle dingen die je nodig hebt op het prikbordje te maken.

- Papier, ik gebruik kaftpapier in een karton kleur.
- Een schaar
- Plakband
- Foam, dit kan je altijd kopen rond kerst, maar wij hadden dit nog thuis. Ik weet niet precies hoe het heet, maar het is een soort foam.
- En dan nog iets wat niet op de foto staat, maar wat wel belangrijk is: punaises en leuke dingen om op je prikbord te plakken.


1. Als eerst snij je een stukje van het 'groene foam' af. Zoals je ziet is niet een groot stukje, daarom is het ook een mini prikbord. Probeer minimaal een dikte van 1 cm af te snijden, want als er een punaise inkomt is het niet de bedoeling dat het door heel je prikbord heen gaat, haha.

2. Dan pak je het papier erbij.

3. Wat je nu doet is eigenlijk heel simpel want je pakt het 'groene foam' als het ware in.

4. En dat plak je dus dicht met plakband en klaar!


Je kan hem versieren en dan ergens in je kamer neerzetten. Wat je ook kan doen is dat je een magneetje op de achterkant lijmt, zodat je hem bijvoorbeeld op een whiteboard kan ophangen. Hierboven zie je hem versiert, maar ik had er niet echt de goede dingen voor, maar je kan altijd experimenteren met een leuke inricht voor je prikbord :).

Liefs,

Tess

4 comments:

 1. Leuk idee!! Dat groene spul het trouwens oase volgens mij :)

  liefs, Danielle

  ReplyDelete
 2. Leuk!! Wat een super leuk idee :)

  ReplyDelete
 3. Wat een schattig ideetje! Leuke blog heb je ook, ik volg je vanaf nu via bloglovin. :)

  ReplyDelete