Tuesday, 28 August 2012

DIY | Enveloppen

Omdat ik weet dat veel mensen aan het postproject mee doen, wou ik deze diy even met jullie delen. Hiermee kan je namelijk zelf enveloppen vouwen! Je kent misschien ook een 'simpele' manier die je vroeger altijd deed. Die laat ik ook zien, maar eerst deze.


Het papier lijkt grijs? Maar het is wit.

Dat ziet er toch leuk uit? Hier hoe het moet:


Erg simpel dus! Het si natuurlijk veel leuker om met gekleurd papier te werken, mar dat kon ik even niet vinden. Maar als je bijvoorbeeld tapes hebt kan de witte ook best leuk worden! Het is altijd leuk, als je er iets kleins instopt, een kaartje ofzo. Deze was ook makkelijk (vond/vind ik) maar deze die ik nu laat zien, deed ik altijd vroeger.

Neem een vierkant blaadje. 1. Vouw hem in de lengte door de helft. 2. Nu in de breedte. 3. Zodat je eigenlijk een + teken krijgt, zoals je op het plaatje ziet. 4. Dan vouw je een hoekje om 5. En dat doe je later ook met 2 anderen. Dus er moet 3 hoekjes omgevouwen zijn. 6. Dat kan je vast plakken met een plakbandje. Dat hoeft niet, maar het is wel handig. 6 Je vouwt het bovenste hoekje eroverheen en voĆ­la, je eigen envelop! 7. daar kan je ook leuke dingen instoppen!

Wat vinden jullie van deze DIY? 

5 comments:

 1. leuke post !!


  Ja ik heb het weleens gezien lijkt me wel leuk om te doen !!


  Love,

  Janice
  the-fashion-milkshake.blogspot.nl

  ReplyDelete
 2. Schattig, ik versier wel eens enveloppen :)

  ReplyDelete
 3. Dat is leuk, haha. Ben alleen zelf slecht in vouwen lol.

  ReplyDelete
 4. Wat een leuk idee! Vooral als je een schattige envelop wilt versturen! :)

  ReplyDelete
 5. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete