Sunday, 9 September 2012

Tip Top Lakken

Ja je herkend het vast wel. Wil je lekker je nagels gaan lakken, gaat het helemaal mis. Nou ja, teminste dat heb ik vaak. En vooral met nailarts en mijn rechterhand (hehe) moet je mij daar niet voor vragen. Want bij mij gaat namelijk altijd gewoon mis. Het probleem is alleen dat ik perfectionistisch ben, en het dus maar al te graag goed wil doen. Jammer genoeg lukt dit niet altijd... Het weerhoud me soms wel om mijn nagels te lakken, maar vaak ga ik het gewoon doen. Alleen meestal heb ik na mijn linkerhand geen zin. Maar anyway, hier allemaal lak tips!
- Doe ALTIJD basecoat op! Soms doe ik het zelf niet omdat ik geen zin heb om te wachten, maar het is echt beter! Anders kan het zijn dat je nagels van kleur veranderen... En dat wil je denk ik niet.

- Neem de tijd! Het heeft eigenlijk geen zin om je nagels te gaan lakken als je haast hebt. Tegenwoordig kan je alwel nagelsstickers kopen, die plak je dan zo hoppa op je nagels en klaar is het. Maar als je echt gaat lakken, moet je wel een beetje tijd hebben.

- Als je een klein beetje haast hebt dan kun je als ze een klein beetje gedroogd zijn in een kommetje met ijskoud water duwen. Dat worden ze namelijk sneller droog.


- Niet je nagellak schudden! Daardoor komen er lucktebelletjes in je nagellak en kan je nagellakje uitdrogen.

- Lak van buiten naar binnen, en begin bij je pink. Zo voorkom je dat je vingers in de knoop raken.

- Begin met een streepje in het midden van je nagel. Lak dan links/rechts. Als je een klein randje overlaat (aan de zijkant van je nagels), lijken je nagels langer.


- Heb je geen dottingtol? Je kan de achterkant van een sat├ęprikker gebruiken! 

- Als je wat uitgeschoten bent op echt je vingers met nagellak dan zijn wattenstaafjes heel handig! Ook kan je daarmee goed je restjes van je nagellak mee weg halen.

- Als je wil dat de kleur goed doorkomt, is het handig dat je meerdere lagen over elkaar heen lakt.

- Gebruik een aantal dagen per maand geen nagellak, zo kun je je nagels goed laten rusten en hou je ze in goede conditie. 


En dan als laatste nog iets. Want eigenlijk is het heel slecht voor je nagels als je nagelverharder uit een potje gebruikt. Ook is het niet goed voor het milieu. Dus je kan het beter zelf maken! En dat is ook nog een super simpel. Je maakt namelijk en citroensap-badje voor je nagels. Daar hoeft alleen maar een beetje lauw water in en citroensap in. Dan laat je, je nagels een tijdje weken daar in. En klaar is kees!


3 comments:

 1. Handige tips! Die nail-art op de eerste foto is zo gaaf!

  ReplyDelete
 2. Wat heb je een leuke lay-out meis!
  Heerlijke nagellakjes ook, me loooves <3.

  ReplyDelete
 3. Leuk artikel met handige tips!

  ReplyDelete