Monday, 4 June 2012

Sporten

Sporten vind ik heel leuk om te doen. Eigenlijk vind ik bewegen, gewoon leuk. De meeste mensen zitten wel op een sport/hobby/muziek. Als iemand op sport zit denk je gelijk aan: handbal, korfbal, voetbal, zwemmen enz. Maar ik zit op een sport die jullie waarschijnlijk niet kennen. Namelijk: Floorball! Floorball is een soort hockey alleen dan in een zaal. Ook mag je zelf bepalen aan welke kant je je stick houd. En bij floorball zijn er minder regels. Wat ook anders is, is de bal. Bij hockey is het een zware bal, maar bij ons niet het is juist een superlichte bal, van plastic. Er zitten ook gaatjes in. Maar denk niet dat je er geen blauwe plekken van kunt krijgen! Zo ziet een bal eruit:

Je kan ze ook in allemaal andere kleuren krijgen. Zoals: rood,goud,groen,blauw enz.
Zelf wist ik eerst ook niet van deze sport. Maar bij gym krijgen we soms een proefles van een sport. Wij kregen dus een les over floorball. Zo ben ik er dus opgekomen. Op het veld speel je met z'n vieren, en het is gemengd. Ik zit zelf nu in de D1 ( er is geen andere D). En volgend jaar ga ik naar de C. Volgens mij speel je dan met z'n vijven op een veld. Het is een snelle sport. Zelf heb ik geen foto van mijn eigen stick kunnen maken, omdat ik de camera niet mocht lenen. Maar ik heb nu een foto van het internet genomen:


Het bestaat niet door het hele land. Want aan onze competitie doet ook Tilburg mee. En dat ligt nogal ver weg ;) Het hoogste wat ik met mijn team heb gehaald is derde van Midden-Nederland. Ik hoop dat jullie nu iets meer weten over deze sport. Xx Tess

Zitten jullie ook op een sport, zo ja welke? 1 comment:

  1. Wat grappig, ik kende dat inderdaad niet (;. Ik zit op dansen. x

    ReplyDelete